CABLARI STRUCTURATE

1. Vizualizare Locatie – In baza cererii de oferta pe care o primim, unul dintre tehnicienii nostri se deplaseaza la locatie pentru a intocmi documentatia proiectului:

· planul sau schita locatiei

· numar exact de porturi de retea

· pozitionare porturilor de retea si a rack-ului pe planul locatiei

· stabilirea calitatii echipamentelor folosite ( LOW, MEDIUM, HIGH )

 

2. Realizare Deviz : In baza vizitei facute de tehnicianul nostru la locatia clientului se intocmeste un DEVIZ in care sunt specificate toate materialele folosite, costul pentru manopera, timpul de executie si termnele de plata.

 

3. Modificare/Aprobare Deviz : Devizul va fi discutat si modificat pentru a corespunde posibilitatilor si bugetului clientului.

4. Semnare Contract : Semnarea unui contract prin care sunt consimtite conditiile si termenele prevazute in deviz.

5. Executie Cablare Structurata conform contractului.

5 pasi pentru realizarea unei retele de cablare structurata

Cablarea structurată reprezintă un set de standarde ce determină modalitatea de instalare a cablurilor ce întră în componenţa reţelelor de date sau voce din centre de date, birouri sau clădiri. Aceste standarde determină modul de cablare în formaţie 'stea', în care toate prizele de date sunt conectate la un patch panel central (montat, de obicei, într-un rack de 19 ţoli), de unde poate fi determinat exact modul în care vor fi utilizate aceste conexiuni. Fiecare priză poate fi legată (prin intermediul patch-panel-ului) la un switch de reţea (montat în acelaşi rack) sau la un patch panel cu rol de bridge către un sistem telefonic PBX, realizându-se astfel conexiunea la un port de voce.

Pentru realizarea unei lucrari de cablare structurata sunt in general necesare urmatoarele echipamenete : canal cablu sau tubulatura ingropata, rack, patchpanel, cablu utp/stp, prize RJ45/RJ11 ingropate/aplicate, patchcorduri, wiremanager, consumabile ( dibluri , suruburi rack, tight bindere) .Toate acestea plus manopera formeaza pretul final al unei lucrari de cablare structurata.

Este evident faptul ca in functie de caliatatea echipamentelor folosite pretul unei lucrari poate varia foarte mult de aceea un deviz de cablare structurata se poate realiza doar dupa ce aflam toate cerintele specifice ale clientului.

Explicatii detaliate privind cablarea structurata, componente si  standarde existente puteti gasi la http://ro.wikipedia.org/wiki/Cablare_structurat%C4%83

To contact us:

             Phone: +4 0726 704 088

Fax:      +4031 815 31 83

E-mail: office@ufomedia.ro

UFO Media

Idei,

Solutii,

 Servicii.